VRL Praha a.s.

Slide 1
Ať se točí.

Vyrábíme ložiska, která nacházejí uplatnění ve všech sférách života. V domácnosti, ve sportovním vybavení, v nářadí a nástrojích, v dopravních prostředcích a ve výrobním zařízení firem.

Slide 2
Kooperace

Nabízíme kooperace výroby za použití našeho strojního vybavení a technologií, ať už se jedná o soustružnické práce, tepelné zpracování, broušení funkčních ploch či dokončovací práce.

previous arrow
next arrow

Výrobky a služby

Základní sortiment vyráběných ložisek tvoří normovaná jednořadá s průměrem díry od 3 do 12 mm a s vnějším průměrem od 10 do 32 mm a dvouřadá kuličková ložiska řady 12 a 22.

Vyrábíme speciální výkresová ložiska různých rozměrů a tvarů dle požadavků zákazníků.

Velkou část výrobního sortimentu tvoří přesně broušené rotační součásti (distanční kroužky, pouzdra, přesné podložky, rozpěrné kroužky, komponenty přesných uložení aj.) pro různé aplikace dle výkresů zákazníků.

Zhotovujeme i komponenty kloubových ložisek a hlavic a nabízíme výrobu na vícevřetenových soustružnických automatech a CNC strojích.

Speciální ložiska a kladky

Speciální kuličková ložiska mají zpravidla nenormalizované rozměry nebo provedení a jsou určena pro uložení ve strojích, přístrojích a zařízeních, kde konstruktér z různých důvodů nemůže použít normalizovaných ložisek.

Přesné rotační součásti a komponenty kloubových ložisek

Přesné broušené dílce vyrábíme a dodáváme na základě požadavků zákazníků a to buď jako kompletní výrobky, zhotovené podle dodané výkresové dokumentace, nebo provádíme pouze požadované technologické operace.

Jsme spolehlivým dodavatelem vnitřních a vnějších kroužků pro radiální kloubová ložiska. Nabízíme výrobu i kompletních sestav.

Ložiska

Jednořadá kuličková ložiska normalizovaných typů 618, 60 a 62 (průměr díry od 3 mm do 12 mm a vnější průměr do 32 mm) a dvouřadá naklápěcí kuličková ložiska  v normalizovaných typech 12 a 22 a ložisko 108 (průměr díry od 6 mm do 15 mm a vnější průměr do 35 mm).

Ostatní výrobky

Kromě ložiskového sortimentu vyrábíme i jiné dílce z různých materiálů na základě požadavků zákazníků zhotovené podle výkresové dokumentace.

Kooperace

Nabízíme kooperace výroby za použití našeho strojního vybavení a technologie. Nabízíme soustružnické práce, tepelné zpracování, broušení vnitřní i vnější, dokončovací práce.

Měření a poradenství

Nabízíme svým zákazníkům širokou podporu spojenou s prodejem a použitím našich výrobků. Poskytujeme poradenské služby, technické konzultace, služby naší měrové laboratoře a jiné.

Vývoj

Na základě vyhlášení veřejné soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) v oblasti výzkumu a vývoje jsme podali žádost o poskytnutí účelové podpory pro projekty výzkumu a vývoje.

Jsme spolehlivým a dlouholetým dodavatelem mnoha českých i zahraničních firem s mezinárodní působností.

Naší devízou je kvalita a přesnost výroby, včasné dodávky a flexibilní řešení na míru.

Certifikáty systému jakosti

Firma VRL Praha a.s. má zavedený a společností Lloyd´s Register Quality Assurance certifikovaný systém jakosti podle normy ISO 9001:2015.

První certifikát managementu jakosti získala firma VRL Praha a.s. podle normy ISO 9001 v roce 2002.

V následujících letech jsme vždy úspěšně splnili přísné požadavky certifikačních a re-certifikačních auditů.

Management řízení ve společnosti VRL Praha a.s. je také průběžně kontrolován a úspěšně certifikován povinnými audity našich dlouholetých a spokojených zákazníků.